12 juni 2021
13:00

IFK Hallsberg

Referat: Frövi ik - IFK Hallsberg

Matchen kom igång 20 minuter senare än utsatt tid då domaren av okänd anledning blev försenad. Ingen optimal uppladdning för något av lagen med en domare som inte är på plats i god tid före matchen.
Första tre min håller FIK i bollen och skapar något halvfarligt anfall som blir resultatlös. Hallsberg spelar till sig en hörna i matchminut 4 men inga farligheter på hönan. Minuten senare testar gästerna ett skott mot Ludde i FIK:s mål men Ludde plockar ned enkelt. I spelminut 6 fälls en Hallsbergare i ett farligt läge på offensiv vänsterkant. Innan frisparken skall slås hör vi åskan en bit bort från Frövi och även en blixt syns. Domaren bestämmer sig för att pausa matchen och efter ett ca 10 min långt uppehåll är matchen igång igen. När domaren blåser igång matchen slås frisparken mot mål men Ludde gör en rätt enkel räddning. I spelminut 10 blir det trassligt inne i vårt straffområde och tillslut lyckas en spelare hos gästerna få loss bollen i kamp med både Ludde och Wille och sedan rullas bollen enkelt i mål, 0-1. FIK får en frispark i ett farligt läge i matchminut 12. Ili lyfter bollen mot Johannes som får iväg bollen mot mål men målvakt är på bollen som rullar vidare mot mål men back hinner upp bollen före mållinjen. Efter kvarten spelad gör vi en snabb omställning som medför att Runa kommer i full fart på offensiv planhalva med back hängandes bakom. Innan Runa får till ett avslut blåser domaren för frispark till Hallsberg till Runas (och många andra) stora förvåning. Johannes G gör en fin brytning i spelminut 17 i samband med att Hallsberg gjorde en snabb kontring efter ett FIK anfall. Två minuter senare lyfter Hallsberg in bollen i Frövis straffområde men Ludde, som gör an mycket bra match, är vaken och plockar ned bollen. När vi spelat 21 minuter har en Hallsbergare bollen på Frövis vänsterkant och lyckas vända förbi två hemmaspelare och sedan trixa in ett skott med vänsterfoten i Luddes högra hörn och det står 0-2. Tufft för FIK men vi ger oss inte. Runa kommer loss i matchminut 23 och är inne i straffområdets högra sida men får inte till avslutet - synd bra läge. Vi testar ett inlyft mot Runa tre minuter senare som återigen är inne i ett farligt läge inne i straffområdet men inget mål i ett bra läge. FIK rullar upp flera farliga anfall och i matchminut 29 trycker vi på och via ett inlägg hittar bollen fram till Johannes H som nickar bollen mot mål men målvakt räddar. Fem minuter senare rullar vi upp ett bra anfalll som avslutas med att både Johannes H och Runa har farliga lägen i straffområdet men får inte till avsluten. I matchminut 38 spelar Runa fram Oscar J i ett farligt läge till vänster inne i straffområdet där resultatet blir en hörna. Wille hittar fram med en fin boll till Runa i spelminut 40 men det blir avblåst för en tveksam offside. När matchklockan visar 45 rullar vi upp ett finte anfall som börjar med att Oscar H hittar fram till Burin som tar några steg och passar sedan fram till Johannes G som kommer i ett farligt läge men Hallsberg lyckas avvärja första halvleks sista farliga läge.

FIK fick slå 2 bonusstraffar och valde att slå dessa före start av andra halvlek.
Ludde och Ili fick förtreoendet att slå straffarna och gjorde ingen besviken. Två mycket säkra straffar slogs in och med 45 min kvar att spela var resultatet 2-2.

FIK rullar direkt upp farligheter då Jonas kommer med fart på högerkanten men kommer inte förbi vänsterback. Två minuter senare får vi ett väldigt bra läge att göra en omställning men vi gör tyvärr ett farligt bolltapp på mitten - synd var en mycket bra omställningschans. Hallsberg får i matchminut 50 ett farligt frisparksläge men frisparken blir ofarlig. Minuten senare kommer Burin med fart på vänsterkanten och spelar bollen in i straffområdet men bollen rullar förbi flera FIK.are som fanns i farliga lägen. I matchminut 52 spelar vi till oss en hörna som slutar med att Jonas, i andra våg, får ett fint skottläge men boll utanför stolpen. Minuten senare gör vi en snabb omställning som avslutas med att Kevi kommer in i straffområdet och i en duell med målvakt får Kevin med sig en straff. Ludde stegar fram till 11-meters punkten och är bergsäker, ledning FIK 3-2. Några minuter senare får gästerna en frispark på offensiv planhalva. Frisparken lyft in i straffområdet och i andra våg lyckas gästerna få till ett skott men Ludde räddar relativt enkelt. Två minuter senare kapsas Ili på egen planhalva. Oscar H slår frisparken långt ned mot vänsterkanten där Wille finns. Wille tar några snabba steg och seplar sedan in bollen i straffomårdet där flera FIK:are finns men bollen "igenom" alla. Minuten senare testar gästerna ett skott som går en bit utanför FIK:s mål. Vi rullar upp ett fint anfall i matchminut 60 som avslutas med skott från Oscar J men målvakt räddar. Minuten senare rullar vi bollen finte mellan Jonas, Oscar J och Kevin men tappar sedan bollen och Hallsberg gör en omställning som blir resultatlös. Minuten senare testar Hallsberg ett skott som går högt över. I anfallet efteråt kommer Runa in i straffområdet på vänsterkanten men en back får på en tå och avvärjer en farlig chans. Hallsberg får nästa chans men skottet går i ribban och ut. Med 20 min kvar av matchen får vi till en omställning som slutar med en "dubbelhörna". Hörnorna är farliga men bollen ville inte in. I spelminut 73 kommer Johannes H på offensiv vänsterkant och spelar in bollen mot Kevis som från nära håll placerar bollen i nät - 4-2 till FIK, härligt! Minuten senare får gästerna en bra chans då gästerna får straff. Straffen slås men Ludde i hemmalegets mål gör en kvalificerad räddning och gästerna får en hörna som blir resultatlös. Med 10 min kvar kommer Johannes H i ett bra läge och spelar in bollen mot Kevin som finns i ett bra läge men målvakt hinner före. Minuten senare testar Eliot ett skott men boll täcks till en hörna som blir resultatlös. I matchminut 83 lyfts bollen in mot Kevin som kommer förbi utrusande målvakt och placerar sedan bollen enkelt i nät, ledning med 5-2 och Kevins andra mål. I matchminut 86 kommer Oscar J in i straffområdet men förlorar sista duellen i ett farligt läge. Ludde, säkerheten själv i FIK:s mål plockar ned bollen när gästerna får till ett avslut i matchminut 45. I matchminut 93 kommer Aspen in i straffområdet och spelar snett inåt och där finns Kevin som från nära håll gör sitt tredje mål, äkta hattrick - starkt Kevin, och det står 6-2 till FIK som också blir slutresultatet.
FIK vinner med 6-2 mot div 4-laget Hallsberg och är klara för omgång 2 i Myresjöhus cup där Nora BK står för motståndet. Matchen kommer att spelas hemma på Fröjevi under juni månad.
En jury utsågs matchens lirare och välförkänt gick priset till Ludde som gjorde två straffmål och en världsklassräddning på en straffspark.
Värt att notera att FIK fortsätter att ge flera ungdomsspelare chansen att testa seniorlivet och de gör inte bort sig då de kommer in och presterar på ett bra sätt.